همینطور متفاوت بودن فضای آنها باعث شده است که به صورت پاتوق در بیایند و افراد زیادی را به خود جذب کنند و در شهر شور و شوق به وجود بیاورند. معمولاً غذاهایی را هم سرو میکنند که همه پسند است و بیشتر افراد دوست دارند و اغلب در شهرهای توریستی و میادین پر رفت و آمد، تعداد بیشتری از کانکسها دیده میشود. بعضی از کانکسها با این که قابلیت جابه جایی دارند؛ ثابت هستند و در یک مکان خاص فعالیت میکنند و به صورت پاتوق درآمدند و مشتریهای ثابت خودشان را دارند. اما بعضی از کانکسهای فست فود به صورت گردشی در شهر فعالیت دارند و مدتی که میگذرد جای خود را عوض میکنند؛ یا حتی به صورت مناسبتی در نمایشگاهها، افتتاحیهها و کارناوالها حضور دارند.
یک کانکس فست فود سیار خوب چه ویژگیهایی باید داشته باشد؟
کانکسهای پخت و فروش غذا که به صورت سیار هستند باید ویژگیها و استانداردهای خاصی را داشته باشند تا مجوز کار و فعالیت در شهر بگیرند. از اولین ویژگیهای خیلی مهم این است که؛ این کانکسها طوری طراحی و ساخته بشوند که نکات بهداشتی و نظافت به طور کامل در آنها رعایت شود. چه در مواد و مصالح و امکاناتی که برای ساختن کانکس استفاده میشود و چه در تجهیزات و فناوریهایی که برای رعایت بهداشت داخل اتاقک و وسائلی که در آشپزی و سرو مورد استفاده قرار میگیرد؛ همه باید در بالاترین حد استاندارد بهداشتی باشد. به خاطر فضای کوچکی که کانکس در اختیار دارد؛ طراحی فضا و وسایل داخل باید به گونهای باشد که بیشترین امکانات را در کم ترین مکان به کارکنان بدهد. بنابراین طراحی کانکس باید بسیار حرفهای و دقیق، از قبل طراحی شود و با ابزارهای مدرن نقشه کشی مورد بررسی و بازبینی قرار بگیرد و متناسب با همان فضا و کاری که میخواهد در آن جا انجام شود، به طور اختصاصی طراحی شود. از مهم ترین ویژگیهای یک کانکس حرفهای و خوب، دوام و ماندگاری آن است. به خاطر این که اغلب کانکسهای فست فود در مکانهای روباز هستند و در معرض آفتاب و باد و باران قرار دارند؛ استفاده از وسائل، مصالح و سازههای که بتوانند در برابر اینها مقاوم باشند، پوسیده نشوند و رنگ و طرح روی کانکس از بین نرود، خیلی مهم است. علاوه بر همه این ویژگیها که یک کانکس خوب باید داشته باشد، برای اینکه کانکس به راحتی قابلیت جابه جایی داشته باشد و ویژگی سیار بودن از آن گرفته نشود، وزن مصالح و سازهها در ساخت آنها خیلی مهم است. که البته مسلماً برای داشتن یک کانکس غذای سریع سیار با این سطح از کیفیت و استاندارد، به بودجه زیادی هم نیاز است، که باز هم بستگی به کوچکی و بزرگی کانکس هم دارد.
برای داشتن یک کانکس فست فود سیار به چه تجهیزاتی نیاز داریم؟
معمولاً بیشترین هزینه را بعد از خرید مکان سیار فست فود، باید برای تجهیز کردن آن بپردازید. اولین کاری که میکنید این است که بودجه خود را مشخص کنید و برای منویی که میخواهید به مشتریان ارائه دهید، برنامه ریزی کنید و غذاها را مشخص کنید. که معمولاً تنوع اقلام منو در فست فودهای سیار بسیار کم است؛ که آن هم به خاطر محدودیت فضا و جا است و اینکه چون بیشتر این کانکسهای سیار جایی برای نشستن مشتریان ندارند نمیتوانند خیلی مشتری را منتظر بگذارند. پس بهتر است که در یک یا دو مدل غذا بهترین و حرفهای ترین امکانات را داشته باشند تا سرویس سریع تر و با کیفیت تری ارائه دهند. بعد از اینکه منو را معلوم کردید، حال با توجه به بودجهای که در نظر گرفتهاید دنبال وسایل آشپزخانه بگردید. در مورد تجهیز کانکس سیار، وسائل آشپزخانه کمی به سختی پیدا میشوند ولی شما در اول کار و برای شروع میتوانید از لوازم دست دوم و ارزان قیمت ولی با کیفیت، استفاده کنید و بعد که به مرور پیشرفت کردید و بازار کار خود راضی بودید وسائل را عوض کنید. برای داخل آشپزخانه بهتر است که از وسایلی که از جنس استیل هستند استفاده کنید و حتی دیوارهها را هم از جنس استیل بسازید. استیل برای رعایت بهداشت و تمیزی جنس خیلی خوبی است و شما را به استانداردها نزدیک میکند؛ ولی ممکن است هزینه زیادی برای شما داشته باشد. در نهایت برای تجهیز کانکس فست فود سیار بهتر است که از نظر طراحان و کارشناسان و کسانی که در این زمینه تجربه دارند استفاده کنید؛ تا نتیجه مطلوب خود را از کسب و کار جدید بگیرید.
نظرات شما عزیزان:
|