کانتینر ها در دنیای امروز نقش مهمی در جابجایی کالا ها دارند و بخش جدایی ناپذیری از فرایند صادرات و واردات محسوب می گردند. در سال های اخیر و با رشد روزافزون حجم واردات و صادرات، نیاز به این سازه ها بیشتر خود را نشان می دهد.
با توجه به ویژگی های مثبتی که در کانتینرها وجود دارد، امکان حمل و نقل بارها بسیار آسان تر شده و کار حمل و نقل بهتر انجام می گیرد. مالکیت کانتینر می تواند شکل های مختلفی داشته باشد که هر کدام از آن ها در شرایط خود به کار خواهند رفت. مسلما به کارگیری تعداد بیشتری از کانتینر می تواند سرعت عمل و دقت آن را در هنگام حمل بار چند برابر کند.
ویژگی و خصوصیات کانتینرها
امروزه کانتینرها در ابعاد و انواع مختلفی تولید می شوند که هر کدام از آن ها دارای کاربرد مخصوص به خود هستند. کانتینرهای با ابعاد ۴۰ فوت بیشتر از سایر موارد کاربرد دارند و اکثر حمل بارها توسط آن اتفاق می افتد.
هر کانتینر دارای یک طول و عرض مشخص است که حجم مشخصی از بار در داخل آن جای خواهد گرفت. برای اینکه بتوان از ظرفیت کانتینر به نحو احسن استفاده نمود، بارها به صورت مرتب در داخل کارتن ها قرار می گیرند. در نهایت کارتن ها تا زیر سقف کانتینر چیده می شوند و حجم زیادی از کالا به راحتی در داخل آن جای خواهد گرفت.
وجود کانتینرها سبب می شود تا اجناس داخل آن از هر گونه آسیبی در امان باشند. همانطور که می دانید این سازه ها در حمل و نقل دریایی و جاده ای به طور گسترده ای به کار می روند.
از آنجایی که شرایط جوی در خشکی و دریا متفاوت است، احتمال طوفان یا بارش شدید وجود خواهد داشت. در صورتی که کالاها در داخل کانتینر قرار گرفته باشند، در برابر همه این عوامل مضر در امان خواهند بود. نکته دیگری که باید درباره کانتینر دانست بالا بودن امنیت آن است. از آنجایی که درب این سازه توسط قفل های مخصوص بسته می شود، امکان مواردی مانند سرقت به کمترین حد خود می رسد.
بعد از اینکه فرایند بارگیری به اتمام رسید، درب کانتینر مهر و موم می شود و هیچکس نمی تواند آن را باز کند. زمانی که بار به مقصد خود رسید، گیرنده مهر و موم را باز کرده و پس از چک کردن موجودی کانتینر، آن را تحویل خواهد گرفت. با توجه به فواید فراوان کانتینر، این سازه همیشه یک بخش مهم و جدانشدنی از صنعت حمل و نقل بوده است.
ادامه مطلب |